Hjem > Nyheter > Innhold

Glasskvalitetskrav

Nov 01, 2017

Glassburk er mat og drikke og mange produkter, emballasjebeholdere, bruk av et bredt utvalg av glass er også et meget historisk emballasjemateriale. I tilfelle av mange typer emballasjematerialer inn i markedet, opptar glassbeholderen i drikkevareemballasje fortsatt en viktig posisjon, som den har andre emballasjematerialer som ikke kan erstatte emballasjegenskapene, ikke kan skilles fra

Råvarer og kjemisk sammensetning Flaskeglass Fittings består vanligvis av 7 til 12 råvarer. Hovedsakelig kvartsand, soda, kalkstein, dolomitt, feldspar, boraks, bly og bariumforbindelser. I tillegg er det klargjøringsmidler, fargestoffer, blekemidler, opacifiseringsmidler og andre hjelpematerialer (se glass). Grove partikler av kvarts er vanskelig å smelte fullstendig; partikler for fine i smelteprosessen og utsatt for avskum og støv, noe som påvirker smelten, lett å plugge ovnen regeneratoren. Egnet partikkelstørrelse er 0,25 ~ 0,5 mm. For bruk av avfallsglass, vanligvis også tilsatt knust glass, er mengden vanligvis 20 til 60%, opp til 90%.

Glass kjemisk sammensetning av glasset, i henhold til bruksbehov, støping metoder, molding hastighet, prosess egenskaper og varianter av råvarer og andre forskjeller. De aller fleste flasker er laget av bruskalsiumsilikatglass. Hovedkomponentene av bruskalsiumsilikatglass er SiO2, Na2O og CaO. Innføringen av riktig mengde Al2O3 og MgO kan redusere krystallisasjonsendensen til glass, forbedre kjemisk stabilitet og mekanisk styrke av glass, og forbedre formingsytelsen av glass. De fleste land i verden av natrium- og kalsiumglass kjemisk sammensetning av glass: SiO270 ~ 74%, CaO og MgO10 ~ 14%, Na2O og K2O13 ~ 16%, Al2O31,5 ~ 2,5%. Ved fremstilling av en fargeløs glassburk er innholdet av Fe2O3 i kvartsand svært lavt (vanligvis ca. 0,03%). I vanlig bruskalkglass, legg til Cr2O3 og Fe2O3, var glass smaragdgrønn, tilsett svovelkarbon eller MnO2 og Fe2O3, glasset var brunt. Beholdere av legemidler kreves å ha høy kjemisk stabilitet og er laget av borosilikatglass. Avanserte kosmetiske flasker, ofte brukt bly-, barium- eller sinkkrystall glassproduksjon, og noen for det uigennemsiktige glasset, vanligvis med fluor som opacifiserende middel.

Kvalitetskrav Glassflasker skal ha en viss ytelse og tilfredsstille visse kvalitetsstandarder.

① glasskvalitet: ren uniform, ingen grus, striper, bobler og andre feil. Fargeløst glass med høy gjennomsiktighet; fargeglassfargeuniformitet og stabilitet, kan absorbere en viss bølgelengde av lysenergi.

② fysiske og kjemiske egenskaper: en viss grad av kjemisk stabilitet, ikke med fyllingseffekten. Har en viss grad av støtmotstand og mekanisk styrke, kan tåle vask, sterilisering og annen oppvarming, kjøleprosess og bære fylling, lagring og transport, som opplever generell intern og ekstern belastning, vibrasjon, støt, kan opprettholdes uten skade.

③ støpingskvalitet: For å opprettholde en viss kapasitet, vekt og form, jevn veggtykkelse, munn, glatt, glatt for å sikre god fylling og tetting godt. Ingen forvrengning, overflaten er ikke jevn, ujevn og sprekker og andre feil.

Fremstillingsprosess Glassfabrik produksjon omfatter hovedsakelig forberedelse, smelting, støping, glødemiddelbehandling, overflatebehandling og prosessering, inspeksjon og emballasje.

① forberedelse av ingredienser: inkludert lagring av råvarer, veiing, blanding og batching av leveransen. Krever at blandematerialet skal være homogent og den kjemiske sammensetningen er stabil.

(2) Smelting: Smeltingen av glasset på flasken utføres i den kontinuerlige driften av flamme-ovnen (se glasssmelteovnen). Horisontal flamebasseng ovn daglig utgang er vanligvis mer enn 200 t, stor opp til 400 ~ 500 t. Horseshoe-formet brann basseng ovn daglig produksjon på mer enn 200t. Glass smeltetemperatur opp til 1580 ~ 1600 ℃. Smelt energiforbruk står for ca 70% av totalt energiforbruk i produksjon. Kan være gjennom bassengovnen full isolasjon, øke kapasiteten til regenereringsgitteret, for å forbedre materialet på pilefordelingen, forbedre forbrenningseffektiviteten og kontrollen av glasskonveksjonen og andre tiltak for effektivt å spare energi. Boble i smeltingstanken kan forbedre konveksjonen av glass, for å styrke avklaringsprosessen, øke mengden materiale. I flammeovnen med elektrisk oppvarming kan ikke ovnen øke ved økt produksjon, forbedre kvaliteten.

③ molding: hovedbruk av støping metode, anvendelse av blåser - metode for å danne liten munn, trykkblåsemetode for å danne krukker (se glass). Mindre bruk av kontroll. Produksjonen av moderne glassflasker benyttes i stor grad automatisk flaske maskin høyhastighets molding. Denne flaskemaskinen på dråpevekten, formen og ensartetheten har et visst krav, så det er strengt å kontrollere temperaturen i matetanken. Automatisk flaskefremstilling maskin type mer, hvorav den mest brukte i determinant flaske maskinen. Denne flasken er drenert fra flaskefremstillingsmaskinen, ikke flaskemaskinen, og det er ingen roterende del, operasjonen er trygg, og noen deler kan parkeres separat for vedlikehold uten å påvirke andre grenoperasjoner (figur 1). Cylindrisk flaskemaskin En rekke flasker og flaskehalser er utviklet for 12 grupper, dobbeltdråper eller tre dråper materiale og datastyring.

④ Annealing: Glødelampens glødemiddel er å redusere glassets permanente spenning til den tillatte verdien. Annealing utføres vanligvis i en binde-type kontinuerlig glødende ovn med en maksimal glødningstemperatur på ca. 550 til 600 ° C. Brennstoffglødemiddelovnen (Figur 2) bruker tvungen luftsirkulasjonsoppvarming, slik at ovnens tverrsnitt temperaturfordeling og dannelse av luftgardin, som begrenser vertikal luftbevegelse for å sikre at ovnstemperaturen er jevn og stabil.

⑤ overflatebehandling og prosessering: vanligvis gjennom den varme enden av glødemiddelovnen og kaldsiden av metoden til å belegge glassbeholderens overflatebehandling. Hot-end-belegget er plassert i en varm tilstand (500 til 600 ° C) i oppvarmet tilstand i atmosfæren av fordampet tinntetraklorid, titantetraklorid eller tinntetraklorid, slik at disse metallforbindelser overflaten av de varme bokser nedbrytes og oksideres i oksydfilmer for å fylle overflaten av glassmikroskraperne, samtidig som mikroskraper på overflaten forhindres og de mekaniske styrkeene til glasskarene forbedres. Kaldende belegg er en monostearat, oljesyre, polyetylenemulsjon, silikon eller silan, etc. ved utløpet av annealingstemperaturen på ca. 100 ~ 150 ° C flaskeoverflatespray for å danne et lag av smørefilm, For å forbedre anti- slitasje, smøreevne og slagfasthet på overflaten av flasken. Produksjon, det kalde sidebelegget og den varme siden av belegget brukes ofte i kombinasjon. For mer enn 1 liter store kapasitetsflasker, og noen i overflaten pluss skumpolystyren eller polyetylenfilmjakke. Kappe har varmekrympbarhet, sett på varmen strammet etter flasken, tøff og fleksibel, støt og anti-friksjon, flaskebrutte stykker uten å fly inn, for å unngå personskade.