Hjem > Nyheter > Innhold

Glasskjemisk kjemisk sammensetning

Oct 13, 2017

Glassbeholder er et kjemisk redskap som brukes til matemballasje, gaveinnpakning og medisinemballasje.

Produksjonsprosessen av glassburk:

Produksjonsprosessen av glass kan i hovedsak inkludere råmaterialforbehandling. Blokkmaterialet (kvarts sand, ren alkali, kalkstein, feldspar etc.) knuses for å tørke de våte råmaterialene og jernråmaterialene blir behandlet med jern for å sikre glassets kvalitet. Fremstilling av smeltesystem. Glassforbindelsen er laget i en bassengovn eller en bassengovne i 1550 ~ 1600 grader, oppvarming for å danne en jevn, ikke-luftboble, og oppfylle kravet til flytende glassdannelse. Det flytende glasset legges i formen for å gjøre glassproduktene av ønsket form, slik som tallerken, diverse redskaper og annen varmebehandling. Gjennom annealing, quenching og andre prosesser elimineres eller produseres stress, brudd eller krystallisering av glasset, og glassets strukturelle tilstand endres.

Glassglass brukes ofte i matemballasje, gaveinnpakning, farmasøytisk emballasje, kjemiske redskaper.

Glassglass er emballerte beholdere for mat og drikke og mange produkter, og er mye brukt. Glass er også et meget historisk emballasjemateriale. I tilfelle av mange typer emballasje som kommer inn på markedet, har glassbeholderen fortsatt en viktig posisjon i drikkevareemballasje, som er uadskillelig fra emballasjeegenskapene som den ikke har erstatning for andre emballasjematerialer

Den kjemiske sammensetningen av glassflaske glass er forskjellig i henhold til bruksbehov, formingsmetode, formingshastighet, teknologiske egenskaper og råvaresorter. De aller fleste flasker er laget av natriumkalsiumsilikatglass. Hovedkomponentene av natriumkalsiumsilikatglass er Si02, Na20 og CaO. Innføringen av riktig mengde Al2O3 og MgO kan redusere krystalltendensen til glass, forbedre kjemisk stabilitet og mekanisk styrke i glasset, og forbedre støpeegenskapen til glass. Den kjemiske sammensetningen av natrium kalsiumflaske glass i de fleste land i verden er: SiO270 ~ 74%, CaO og MgO10 ~ 14%, Na2O og K2O13 ~ 16%, Al2O31.5 ~ 2.5%. Ved fargeløse glassflasker er innholdet av Fe2O3 i kvartsand svært lavt (vanligvis ca. 0,03%). I vanlig natriumkalsiumglass, legg til Cr2O3 og Fe2O3, glasset er smaraggrønn, tilsett svovelkarbon eller MnO2 og Fe2O3, og glasset er brunt. Flasken kan fremstilles med høy kjemisk stabilitet og borosilikatglass. Høyverdig kosmetisk flaske, som vanligvis inneholder bly-, barium- eller sinkkrystallinsk glassfremstilling, noen er melkholdig glass, bruker vanligvis fluor som det melkefulle turbiditetsmiddelet.

Kvaliteten på glasset kan være nødvendig for å tilfredsstille visse kvalitetsstandarder.

Kvalitetskvalitet: ren og jevn, uten sand, stripe, boble osv. Gjennomskinnelsen i fargeløst glass er høyt; Fargen på fargeglasset er jevn og stabil, som kan absorbere lysenergi med en viss bølgelengde.

Fysiske og kjemiske egenskaper: Det har viss kjemisk stabilitet, og fungerer ikke med innholdet. Har viss støtmotstand og mekanisk styrke, tåler vask, sterilisering, slik som oppvarming, kjøling og fylling, lagring og transport, oppfyller generelt internt og eksternt stress, vibrasjon, påvirkning, kan holde seg intakt.

Kvalitet av støping: opprettholde en viss kapasitet, vekt og form, veggtykkelsen er jevn og munnen er jevn og glatt for å sikre at fyllingen er praktisk og godt forseglet. Ingen forvrengning, glatt overflate, ujevn overflate og sprekk.

Produksjonsprosessen glassburk produksjon omfatter hovedsakelig forberedelse, smelting, støping, glødning, overflatebehandling og prosessering, inspeksjon og emballasje.

Forberedelse av materialer: inkludert lagring, veiing, blanding og mate av råvarer. Det er nødvendig å blande blandingen jevnt og den kjemiske sammensetningen er stabil.

Smelteanlegg: Smeltingen av glasset kan utføres i kontinuerlig driftflammeovn (se smelteovnen). Den daglige produksjonen av brannbassenget er generelt mer enn 200 t, og storskalaen når 400 ~ 500 t. Den daglige produksjonen av hestesko flamme basseng ovn er mer enn 200t. Glass smeltet temperatur opp til 1580 ~ 1600 ° C. Smelteforbruket utgjør ca. 70% av det totale energiforbruket. Det kan brukes til å effektivt spare energi gjennom den omfattende isoleringen av ovnen, øke kapasiteten til lagergitteret, forbedre fordelingen av materialet, forbedre forbrenningseffektiviteten og kontrollere konveksjonen av glassvæsken. I smeltebassenget kan boblingen forbedre konveksjonen til glasset, styrke klargjøringsprosessen og øke mengden materiale. Det kan øke produksjonen og forbedre kvaliteten uten å øke smelteovnen.

Støping: Bruk hovedsakelig støpemetode, påfør sprøytestøping, liten munnflaske, trykk - blåsestøpe bred munnflaske (se glassfremstilling). Mindre kontroll er vedtatt. Produksjonen av moderne glassburk brukes mye i automatisk tappemaskin. Vekt, form og jevnhet i flasken er nødvendig for å kontrollere temperaturen i tilføringsrommet. Det finnes mange typer automatiske flaskefremstillingsmaskiner, som oftest brukes i flaskemaskinen. Denne typen flaskeblåsemaskin forventes å slippe til flaskeblåsemaskinen, i stedet for at flaskeblåsemaskinen adlyder gobben, og derfor er det ingen roterende deler, arbeidssikkerhet, og enhver gren kan skille parkeringsplass for reparasjon uten å påvirke andre grenoperasjoner. Flaskemekanismen til determinant-systemet er bredt og fleksibelt. Det har blitt utviklet til 12 grupper, dobbeltdråper eller tre dråper som danner og mikroprodusentkontroll.

Annealing: glassplaten annealing er å redusere det permanente spenningen av glassrester til den tillatte verdien. Annealing er vanligvis gjort i kontinuerlig annealing ovn mesh belte type, høy annealing temperatur er ca 550 ~ 600 ℃. Maskinbeltype glødemiddelovnen (figur 2) ved bruk av tvungen luftcirkulasjonsoppvarming, enhetlig ovnstemperaturfordeling i tverrsnitt og form luftgardin, begrense vertikal luftstrømbevegelse, sikrer ovnsstemperaturenes ensartethet i hver sone stabilitet.

Overflatebehandling og prosessering: Overflatebehandling av glassflasker kan behandles ved hjelp av varmeste og kaldende belegg på glødemiddelovnen. Hot endbelegg er etter dannelse i varme tilstand (500 ~ 600 ° C) flasker i forgasning av stanniklorid, titantetraklorid og stannikloridbutylester av miljø, gjør disse metallforbindelsene i varme flasker etter oksydasjonsnedbrytning i oksidfilmen på overflaten, for å fylle glassoverflaten mikroskrakken, forhindrer dannelsen av overflatesprekk samtidig, forbedrer den mekaniske styrken til glassflasker. Kaldende belegg er med enkeltstearinsyre salt, oljesyre, polyetylenemulsjon, silikone eller silan etc., i smelteovnen utløpstemperatur på ca. 100 ~ 150 ° flaskes overflatesprøyting, danner et lag av smørefilm for å forbedre motstand mot slitasje på overflaten av flasker, smøreevne og slagstyrke. Under produksjon brukes kalddekkbelegg og varmende belegg i kombinasjon. For store kapasitetsflasker med mer enn 1 l, noe skumpolystyren eller polyetylenfilmmantel på overflaten. Kappen har en varmekontraksjon, hylsen er oppvarmet og så er flaskelegemet tett såret. Det er elastisk og elastisk. Når krukken er ødelagt, kan ingen rusk løpe ut når krukken er ødelagt for å unngå personskade.

Reagensflasken, prøveflasken, parfymeflasken og så videre, brukes til sliping og sliping. Avansert kosmetikk og parfymeflasker brukes til å male og polere, fjerne mold flekker og legge til glans. Flasken eller art deco-flasken korroderes av flussyre, noe som resulterer i diffusering og følsomhet i overflatelyse. For utskrift på glass overflate varemerker og utsmykking, kan brukes til å spraye farge, skjerm utskrift, dekaler og behandling metode for glass glasur på overflaten av flasker, under 600, bake, glasur og glass smelting, danner permanent dekorative mønster. Hvis bruk organisk pigment emalje, bare ved 200 ~ 300 ℃ smeltende tørking.

Sjekk: Sjekk ut defekte produkter for å sikre kvaliteten på produktene. Mangelen på glassflasken kan deles inn i to hovedkategorier: defekter av glass og flaske. Den tidligere omfatter bobler, steiner, striper og farger; Sistnevnte er sprekk, tykkelse ujevn, deformasjon, kald flekk, rynke osv. I tillegg er det nødvendig å sjekke flaskenes vekt, kapasiteten, størrelsestoleransen til flasken og flasken, toleransen for internspenning, graden av varmebestandighet og graden av stressavlastning. Øl, drikke og næringsmiddelindustri på grunn av produksjonen av høyhastighets, stor sats, ved visuell inspeksjon, har allerede ikke mulighet til å tilpasse seg, har nå automatisk inspeksjonsutstyr, for eksempel filtre (kontroller beholderens form og størrelsestoleranse), flaskekontroll , sprekkindikator, inspeksjonsanordning for veggtykkelse, ekstruderingstester, spenningstester osv.

Emballasje: pakking av bølgepap, pakking av plastemballasje og pallemballasje. Automatisering er oppnådd. Bølgepapkasser er pakket fra tomme flasker og pakket og solgt i samme kartong. Plastkasser til plastbeholdere kan resirkuleres og gjenbrukes. Emballasje av brettoppbygningstype er å arrangere de kvalifiserte flasker i rektangulære flasker, flytte dem til brettet og ha dem på gulvet, og bære dem deretter til det angitte antallet lag. Den er også dekket med plastfolie, som er oppvarmet for å gjøre det krympe, tett innpakket i en solid kropp, og deretter buntet, som også kalles termoplastisk emballasje.