Hjem > Nyheter > Innhold

Kondensatoren Pipe viktig ekstra utstyr

Jul 10, 2017

Kondensatorer er viktig ekstra utstyr for varmekraftverk enheter. Kondensatoren rør i dag i den termiske kraftverket, kondensator brukte rør hovedsakelig kobber legering røret (inkludert messing legering rør, hvit kobber legering rør), titanium rør, stål tube tre kategorier. Kondensatoren Pipe korrosjon problemet med kondensatoren har alltid vært et viktig tema i kraftverket kjele ulykken.

I dag er den viktigste røret kondensoren kobber legering, kondensator Pipe og korrosjon påvirkes av mange faktorer, korrosjon type er likeledes variert, hovedsakelig i følgende flere.

1. selektiv korrosjon. Hovedsakelig kobber-baserte selektiv korrosjon av sink. Fordi kobberrør kondensoren består av kobber og sink legering, fordi potensialet i sink er lavere enn kobber, kondensator Pipe sink er lett å bli anoden korrosjon batteriet og sink er selektivt oppløst og kobber rør er korrodert. Teori og praksis har vist at det korrosjon prosessen av messing rør er knyttet til utførelsen av kobber folie overflaten beskyttende film. Hvis vedlikeholdsarbeidet messing rør ikke er bra før og etter operasjonen, er det mer utsatt for dezincification korrosjon. Hvis belegg enheten ikke er installert i samme periode, kondensator Pipe kondensatoren kobber-rør er ikke første belegget på FeSO4 og daglig film, men også føre til lokale dezincification korrosjon av viktige grunner.

2. messing denne gropkorrosjon er lett å skje ved brudd på de beskyttende filmen på overflaten av kobber rør. Som kjølevann inneholder C1- og kobber oksidasjon av Cu + genererte ustabile Cucl, kan kondensator rør være hydrolyzed i en stabil Cu2O og løsning av lokale forsuring av termisk utstyr korrosjon. I tillegg hvis vannkvaliteten er ustabil, og ikke omfattende behandling, kondensator Pipe vil uunngåelig føre til kondensatoren kobber rør skalering, om ikke på tidsplanen rengjøring, ujevn overflate korrosjon å fremme korrosjon, kondensator Pipe og korrosjon og Videre føre til økt sediment, og til slutt føre til punkt korrosjon perforering.

3. friske erosjon av messing. Denne type korrosjon kan oppstå i vann siden, kan også oppstå i steam siden, men den tidligere hovedsakelig. Sirkulerende kjølevann suspendert faste stoffer, kondensator Pipe sedimenter og andre solid detaljert vanskelig objekter på kondensatoren innløp kobber rør virkningen, friksjon, etter en lang sikt, kondensator røret innløpet side av kobber rør før røret veggen grove, selv om ingen betydelig korrosjon groper, men overflaten grove, messing matrix utsatt, messing tynning. Erosjon prosessen med anoden er kobber oppløsning, kondensator Pipe katoden prosessen er O2 reduksjon. Korrosjon gropen korrosjon produkter var overflaten kobber legering kvaliteter. Flyt er for høy, vil hindre dannelsen av en stabil beskyttende film, men også årsaken til erosjon erosjon, generelle flow rate av ikke mer enn 2m / s.

4. NH3 korrosjon. Den overskytende NH3 i feed vannet går inn kondensatoren med damp og berikes lokalt i kondensatoren. Hvis begge O2, kondensator Pipe på NH3 korrosjon genereres i kobber siden av kobberrør i dette området, Thin når vanninnholdet av 300mg/L ammoniakk utsatt for NH3 korrosjon. Kondensatet er for kaldt og oppløste ammoniakk konsentrasjonen øker, forårsaker kobberrør å produsere ringformede bandet erosjon.

5. galvanisk korrosjon. Når to ulike metall materialer i etsende medium i direkte kontakt, kan det hende galvanisk korrosjon. I kondensatoren, kondensator Pipe kondensatoren tube materialet er forskjellig fra platemateriale tube, med ferskvann som kondensatoren av kjølevann, røret er vanligvis messing eller kobber. Som platemateriale rør og rør i kjølesystemet vann i den potensielle forskjellen mellom to det er muligheten for galvanisk korrosjon skjedde. Potensialet i kobberrør kondensoren er høyere enn rør platen, kondensator røret slik at korrosjon av rør plate er akselerert. Hvis bruk av ferskvann for kjølevann, kondensator Pipe kondensatoren med messing rør og karbon stål rør plate med karbon stål rør korrosjon økt, men på grunn av større tykkelsen av karbonstål rør plate, vanligvis 25 ~ 40 mm, kondensator Pipe så i rent ferskvann, galvanisk korrosjon det er liten innvirkning på bruken av sikkerhet, men den høye konsentrasjonen av saltvann i vannet er mer utsatt for galvanisk korrosjon.

6. spenningkorrosjonsbrister. Operasjonen vil produsere vibrasjon og vekslende stress på overflaten av kobberrør beskyttende film skader og korrosjon, resulterer i tverrgående sprekker å bryte kobberrør kondensatoren rør når kondensatoren kobber rør installasjonen er ikke riktig. Kondensatoren Pipe dette er hovedsakelig i vekslende stress under kobberrør i relativ forskyvning av korn, i etsende medium produsert av dannelsen av anodic oppløsning, hovedsakelig i kobberrør oppstod.