Hjem > Nyheter > Innhold

02. prosessen med glassburkeproduksjon

Apr 10, 2020

02. prosessen med glassburkeproduksjon

Glassburk er ofte brukt i matemballasje, gaveemballasje, medisinsk emballasje av kjemiske beholdere.

Glasskrukeproduksjonsprosess:

Produksjonsprosessen av glassburk inkluderer hovedsakelig forbehandling av råvarer. Kalkråvarene (kvartssand, brus, kalkstein, feltspat osv.) Knuses, slik at de våte råvarene tørker, jernholdige råvarer for jernbehandling for å sikre glasskvaliteten. Klargjøring av parringsmaterialer. Glass batch materiale i bassengovnen eller bassengovnen for høy temperatur 1550 ~ 1600 grader, oppvarming, slik at dannelsen av uniform, ingen bobler, og oppfyller støpekravene til flytende glassstøping. Det flytende glasset i formen er laget av den nødvendige formen på glassproduktene, for eksempel flate, forskjellige redskaper og annen varmebehandling. Gjennom glødingen, slukkingen og andre prosesser for å eliminere eller produsere det indre spenningen i glasset, splittelse eller krystallisering, og endre strukturen til glasstilstanden. Kvalitetskrav Glassflasker skal ha en viss ytelse og oppfylle visse kvalitetsstandarder.

① glasskvalitet: ren uniform, ingen grus, striper, bobler og andre feil. Fargeløst glass med høy gjennomsiktighet; farge glass farge ensartethet og stabilitet, kan absorbere en viss bølgelengde av lysenergi.

② fysiske og kjemiske egenskaper: en viss grad av kjemisk stabilitet, spiller ikke med tingene. Har en viss grad av støtmotstand og mekanisk styrke, tåler vask, sterilisering og annen oppvarming, avkjølingsprosess og kan bære fylling, lagring og transport, møtt generell intern og ekstern stress, vibrasjon, støt, kan opprettholdes uten skade.

③ formingskvalitet: for å opprettholde en viss kapasitet, vekt og form, jevn veggtykkelse, munn glatt, glatt for å sikre god fylling og forsegling god. Ingen forvrengning, deformasjon, ujevn overflate og sprekker og andre feil.

Fremstillingsprosess Glasskrukeproduksjon inkluderer hovedsakelig tilberedning av råvarer, smelting, støping, gløding, overflatebehandling og prosessering, inspeksjons- og emballasjeprosesser.

① tilberedning av ingredienser: inkludert lagring av råvarer, veiing, blanding og batching av leveransen. Krever blanding av ingredienser jevnt, den kjemiske sammensetningen er stabil.

② Smelting: Smeltingen av glasset på flasken utføres under kontinuerlig drift av flammebassengovnen (se glassovn). Horisontal flamme bassengovn daglig produksjon er generelt mer enn 200t, stort opp til 400 ~ 500t. Hesteskoformet brannbassengovn daglig produksjon på mer enn 200 ton. Glassmeltetemperatur opp til 1580 ~ 1600 ℃. Smelte energiforbruk utgjør ca 70% av det totale energiforbruket i produksjonen. Gjennom bassengovnen full isolasjon, øke kapasiteten til regenerator gitter murstein, for å forbedre materialet haug fordeling, forbedre forbrenningseffektiviteten og kontroll av glass væske konveksjon og andre tiltak for å effektivt spare energi. Boble i smeltetanken for å forbedre konveksjonen av glass, for å styrke avklaringsprosessen, øke mengden materiale. I flammeovnen med elektrisk oppvarming, kan ikke øke antall tilfeller i ovnen for å øke produksjonen og forbedre kvaliteten.

③ støping: den viktigste bruken av støpemetode, påføring av blåser - blåstøping liten krukke, trykkblåsemetode for å danne krukker (se glass). Mindre bruk av kontroll. Produksjonen av moderne glassflasker mye brukt automatisk flaske maskin høyhastighets molding. Denne flaskemaskinen på fallvekt, form og ensartethet har et visst krav, for å strengt kontrollere temperaturen i matetanken. Automatisk flaskefremstillingsmaskin skriver mer, hvorav den mest brukte i den avgjørende flaskemaskinen. Denne flasken med maskinen faller fra flaskemaskinen, i stedet for flaskemaskinen fra dråpen, så det er ingen rotasjonsdel, sikker drift, og en hvilken som helst del kan være et separat parkeringsvedlikehold uten å påvirke de andre grenoperasjonene. Den determinative flaskefremstillingsmaskinen har et bredt spekter av flasker og kan utvikles til 12 grupper, dobbel dråpe eller tre dråper materiale og datamaskinkontroll.

(4) Annealing: Annealing av glassburken skal redusere den permanente spenningen som er igjen i glasset til den tillatte verdien. Annealing utføres vanligvis i en båndtype kontinuerlig glødningsovn med en maksimal glødetemperatur på ca. 550 til 600 ° C. gardin, som begrenser den vertikale luftbevegelsen, for å sikre at ovnens temperatur ensartethet og stabilitet.

⑤ overflatebehandling og prosessering: generelt gjennom den varme enden av glødningsovnen og den kalde siden av metoden for belegg av glassdåsene. Det varme endebelegget plasseres i varm tilstand (500 til 600 ° C) i oppvarmet tilstand i atmosfæren av fordampet tinntetraklorid, titantetraklorid eller tinntetraklorid, slik at disse metallforbindelsene Overflaten på de varme boksene blir spaltet og oksidert i oksydfilmer for å fylle overflaten av glassmikrosprekker, samtidig som det forhindrer dannelse av mikrosprekker på overflaten og forbedrer den mekaniske styrken til glasskrukkene. Cold end belegg er bruk av monostearat, oljesyre, polyetylen emulsjon, silikon eller silan, etc., ved utgangen av ovnen ved en temperatur på ca. 100 ~ 150 ℃ flaskeoverflate sprayet for å danne et lag med smørefilm, For å forbedre anti-slitasje, smøreevne og slagfasthet på overflaten på flasken. Produksjon, den kalde siden av belegget og den varme siden av belegget brukes ofte i kombinasjon. For mer enn 1 liter flasker med stor kapasitet, og noen i overflaten pluss skum polystyren eller polyetylenfilmkappe. Kledd med varmekrympbarhet, ta på varmen som er strammet etter flasken, tøff og fleksibel, støt og antifriksjon, flasker ødelagte stykker uten å fly inn i det, for å unngå personskade.

Utstyrt med reagensflasker med glasspropp, hetteglass, parfymeflasker og annen mørtel eller smerte pluss vann for sliping og sliping. Avansert kosmetikk, parfyme flasker er ofte sliping og polering, eliminere mold merker, øke glansen. Høyverdig flasker eller kunstdekorasjon av flasken med flussyre for korrosjon, noe som resulterer i lysets diffuse overflate, føles bra. For utskrift og utskrift av glass på overflaten, kan brukes til å spraye farge, silketrykk, merkemetodebehandlingsmetoder, glassglasuren påført flasken, bakt ved 600 ℃, glasur og glass sintring, dannelsen av en permanent mønster Hvis du bruker dekorasjon av organisk pigmentfarge, bare ved smelting av 200 ~ 300..

⑥ test: for å identifisere defekte produkter, for å sikre produktkvalitet. Mangelen på glassburken er delt inn i to kategorier: selve glassdefekten og flaskedannelsen. Førstnevnte inkluderer bobler, steiner, striper og uregelmessigheter i farger; sistnevnte er sprekk, ujevn tykkelse, deformasjon, kalde flekker, rynker og så videre. I tillegg behovet for å kontrollere flaskens vekt, kapasitet, toleranse for flaske og flaske, motstand mot indre spenning, varmesjokk og stressavlastning. Ølflasker, drikkeflasker og annen mat på grunn av den høye hastigheten, store mengder, ved visuell inspeksjon har ikke vært i stand til å tilpasse seg, sjekker nå automatisk utstyret, for eksempel forhåndsvalg (sjekk form og størrelse på tankens toleranse), flaskekontroll , sprekkinspeksjonsenhet, inspeksjonsenhet for veggtykkelse, ekstruderingstester, trykkprøver og så videre.

⑦ emballasje: emballasje av bølgepapp, emballasje av plastboks og emballasje av brett. Har blitt automatisert. Bølgepappemballasje fra den tomme flaskeemballasjen til fylling, salg, bruker samme kartong. Plastemballasje med plastboks kan resirkuleres for gjenvinning. Pallebeholderemballasje er inspeksjon av kvalifiserte flasker anordnet i et rektangulært flaskesett, flyttet til brettet stablet på bunken, til bestemmelsene i antall lag som er bandasjert. Vanligvis også dekket med plastfilmsett, oppvarming til krymping, tett innpakket i en solid helhet, og deretter pakket, dette også kjent som termoplastisk emballasje.