Hjem > Kunnskap > Innhold

04. Hvordan rense kopper

Jun 13, 2019

1. Samle alle de skitne koppene i vasken.  


2. Tilsett oppvasksåpe og vann.

Fyll kjøkkenvasken med veldig varmt vann, nok vann, det vil si mer enn halvparten, men mindre enn helt til toppen. Legg til en skvett av oppvasksåpe i vannet og på en svamp, og pass på at svampen din er våt, med oppvasksåpe på den. Putt inn alle koppene i det varme vannet i vasken og begynn å rengjøre. Når du er ferdig med koppene, kan du vaske tallerkener, bestikk og kjøkkenutstyr.


3. Skrubb koppene med en svamp, håndtakene, bunnen og innsiden, få flekker av koppen, og tørk også av toppen, der du legger munnen på koppen, for det er urent å ikke tørke munndelen .


4. Skrubbe ekstra hardt når du rengjør fargede kaffekopper i vasken.

Kaffeflekker og andre flekker trenger litt arbeid for å bli rene, så skrubbe litt hardere, men la også alle koppene suge i det varme vannet lenger, for det blir flekkene løsere og lettere å bli rene.


5. Skyll.

Skyll såpe og vann, og pass på at du skyller godt i veldig varmt vann.


6. Tørk oppvasken.

Noen mennesker liker å kjøpe et stativ for å henge koppene dine, så vannet drypper av koppene. Men hvis du vil at oppvasken skal gjøres raskt, kan du henge koppene på et stativ. Når du er ferdig med å vaske alle oppvasken, tørk av oppvasken med et kledehåndkle. Det kan være lurt å vaske håndkleet ditt etter tørking av vaskemaskinen.


7. Legg bort de rene koppene.  

Legg bort rene koppene og andre oppvasken i et skap, eller et sted der du er sikker på å bli skitten, og hvor du kan hente en uten å bryte en kopp eller en annen tallerken.


8. Bruk et kjøkkenteppe nær vasken for å forhindre ødelagte kopper.

Kjøp og plasser et kjøkkenteppe i nærheten av vasken. Hvis du dropper en kopp under vaskingen, er det mindre sannsynlig at det blir ødelagt og en under der du vil samle kopper fra tid til annen.