Hjem > Kunnskap > Innhold

04. Mal glassglassskygge

Jun 28, 2019

Hvis glasslampeskyggen din ser glatt eller kjedelig ut, bør du vurdere å male den. Et raskt lag med glassmaling kan forvandle enhver lampeskjerm fra kjedelig til interessant. Hvis du har mer tid på hendene, kan du til og med legge en sjablong. Hvis du føler deg mer eventyrlysten, kan du snu en lampeskjerm i en lampeskjerm i faux glassmaleri i stedet!


  1. Fjern, rengjør og tørk lampeskjermen. Fjern skyggen fra lampen din. Vask skyggen med varmt såpevann, og skyll den deretter av. Tørk av skyggen med et papirhåndkle.


2. Tørk overflaten med gni alkohol. Dette fjerner oljer eller rester som kan forhindre maling i å feste seg. Fra nå av skal du bare håndtere lampeskjermen fra innsiden, ellers kan du få oljene på den delen du maler.


3. Hell ønsket glassmaling i en engangsbeholder. Du kan finne glassmaling i glassmaleriet i en håndverksbutikk. Den kommer i mange forskjellige utførelser, inkludert gjennomsiktig, ugjennomsiktig, blank og matt. Noen glassmalerier har til og med glitter i seg!


4. Lag din egen maling med lim og fargestoff hvis du ikke finner glassmaling. Velg et decoupage-lim (f.eks. Mod Podge) i en finish som du liker: blank, sateng eller matt. Hell nok lim til å belegge lampeskyggen i en engangsbeholder, og rør deretter inn 1 til 5 dråper konditorfarge. Fortsett å røre til fargen er konstant og ingen striper blir igjen.


5. Påfør malingen på utsiden av lampeskjermen. Hold lampeskjermen fra innsiden, og bruk malingen med en bred, flat pensel. Få alle penselstrengene dine til å peke i samme retning: opp og ned eller side til side. Påfør et lett, jevnt strøk for å redusere penselstrøk.


6. La malingen tørke og herde på et støvfritt sted. Hvor lang tid dette tar avhenger av hvilken type maling du brukte. Det kan ta opptil 24 timer å tørke glassmaling, mens lim fra decoupage bare trenger noen timer. Noen malinger har også herdetid, så dobbeltsjekke etiketten.


7. Påfør et nytt lag maling, hvis ønskelig, og la det tørke. Dette vil gi deg en mer ugjennomsiktig finish og bidra til å skjule eventuelle børstetrekk. Alternativt kan du male innsiden av lampeskjermen - bare sørg for å tørke innsiden og ned med å gni alkohol først. Hvor lang tid dette tar avhenger av typen maling du brukte, så sjekk flasken for å være sikker.


8. Sett sammen lampen på nytt når malingen har tørket. Hvis malingen fremdeles føles klebrig, er den ikke ferdig herdet ennå. La lampen tørke noen dager til før du setter den sammen igjen. Hvis du prøver å sette den sammen igjen for snart, vil den klebrig malingen ta opp støv og skitt.